Антон Чубенко взяв участь у Всеукраїнському заході із презентації реформи шкільного харчування
Заступник начальника Полтавської ОВА Антон Чубенко, директор Департаменту освіти і науки ОВА Євген Кончаковський взяли участь у Всеукраїнському заході із презентації реформи шкільного харчування у межах співпраці з Коаліцією «School Meals Case Study: Ukraine».
Про це повідомили у Полтавській ОВА
До участі долучилися представники міністерств освіти і науки, охорони здоров’я, економіки, міжнародних організацій, партнери, в онлайн-режимі – регіони.
Із вітальним словом до учасників заходу звернулася Перша леді Олена Зеленська, під патронатом якої впроваджують реформу шкільного харчування. Вона зауважила, що попри війну ініціатива, яка має на меті захистити здоров’я дітей, триває, набуває обертів, масштабується.
«На тлі щоденних тривог і реалій сьогодення оновлення стандартів шкільного харчування відбулося. В освітніх закладах триває заміна старих харчоблоків на нові та сучасні, у межах країни тисячі кухарів і управлінців підвищили свій кваліфікаційний рівень. Якісне харчування з’явилося навіть у тих куточках країни, де роками не мали доступу до гарячих обідів», – зауважила Олена Зеленська.
Перша леді подякувала всім, хто допомагає й надалі втілювати концепцію здорового харчування в регіонах та громадах України.
Учасники заходу представили результати досліджень. Окреслені наступні етапи реформування системи шкільного харчування та механізми їхньої реалізації.
«Полтавська область є активним учасником реформи шкільного харчування. Із 2021 по 2027 рік передбачене виконання обласної програми «Дітям Полтавщини – якісне харчування», яку розроблено відповідно до стратегічних цілей, – зауважив Антон Чубенко. – Так, із минулого року в Кременчуці діє «Кулінарний Хаб», де пройшли підготовку вже 272 кухарі закладів освіти Полтавської області».
Окрім того, для популяризації реформи шкільного харчування на Полтавщині презентували концепцію комунікаційної стратегії на період до 2027 року. Її метою є покращення розуміння в суспільстві суті та завдань реформи шкільного харчування, забезпечення обізнаності цільовими аудиторіями важливості формування культури здорового харчування.
фото: Полтавська ОВА