Інгредієнти:
- борошно — 3 склянки
- вершкове масло — 100 грамів
- яйця — 2 шт.
- вода — 100 мл
- сіль — 1 столова ложка
- кріп — 1 пучок
- кисломолочний сир — 100 грамів
- Сметана 100 гр.
Приготування:
Галушки — це перш за все тісто. Для його приготування вершкове масло розтопіть на сковороді.
Яйця розбийте у ємність і злегка збийте з 1 чайною ложкою солі.
Додайте дрібно нарізаний кріп.
Борошно просійте, додайте у нього збиті з кропом яйця, сир, воду та 2 столові ложки розтопленого масла.
Тісто добре вимішайте, розкачайте і рвіть невеликими шматочками та відразу кидайте у киплячу воду.
Відваріть галушки в підсоленій киплячій воді 5–10 хвилин (коли галушки спливуть на поверхню, це означає, що вони готові).
Тим часом розігрійте на сковороді вершкове масло, галушки дістаньте з води та перекладіть на сковороду.
Підсмажте галушки на вершковому маслі та подавайте на стіл зі сметаною.