галушки зі сметаною

галушки зі сметаною

Інгредієнти:

  • борошно — 3 склянки 
  • вершкове масло — 100 грамів 
  • яйця — 2 шт.
  • вода — 100 мл 
  • сіль — 1 столова ложка 
  • кріп — 1 пучок
  • кисломолочний сир —  100 грамів 
  • Сметана 100 гр.

Приготування:

Галушки — це перш за все тісто. Для його приготування вершкове масло розтопіть на сковороді.

Яйця розбийте у ємність і злегка збийте з 1 чайною ложкою солі.

Додайте дрібно нарізаний кріп.

Борошно просійте, додайте у нього збиті з кропом яйця, сир, воду та 2 столові ложки розтопленого масла.

Тісто добре вимішайте, розкачайте і рвіть невеликими шматочками та відразу кидайте у киплячу воду.

Відваріть галушки в підсоленій киплячій воді 5–10 хвилин (коли галушки спливуть на поверхню, це означає, що вони готові).

Тим часом розігрійте на сковороді вершкове масло, галушки дістаньте з води та перекладіть на сковороду.

Підсмажте галушки на вершковому маслі та подавайте на стіл зі сметаною. 

Новини Полтави