Як раніше повідомлялося, кременчужанин Іван Білоусов здобув перемогу на Національному чемпіонаті з приготування кави у джезві.
Тепер ми раді повідомити, що Іван Білоусов посів 3 місце на Світовому чемпіонаті з кави! Він виборов найкращий результат для України у цій спеціальності, починаючи з 2018 року.
Конкурс проходив у столиці Данії – Копенгагені.
*Джезва – це традиційний посуд для приготування кави в країнах Близького Сходу, Балканських країн і Туреччині. Це металева посудина з довгою ручкою, яка зазвичай виготовляється з міді або нержавіючої сталі. Джезви призначені для приготування традиційної кави в стилі турецької кави або арабіки.
У Світовому чемпіонаті з кави назвали п’ятірку найкращих барист:
- Джордан Тахнакян, Франція,
- Кевсер Атмака, Туреччина,
- Іван Білоусов, Україна,
- Емануеле Бернабей, Італія,
- Плай, Канада.
Бариста зізнавався, що для того, щоб подолати складнощі, доводилось відмовлятись від звичного життя на користь тренувань: “Часто тренування були до самої ночі. Стосовно труднощів у мене є цікаве правило: коли ти на своєму місці та рухаєшся у правильному напрямку, то сама доля тобі допомагає”.
Відомо, що кременчужанин працює з кавою вже 8 років. Для нього кава – це знання, досвід та нові знайомства.