Інгредієнти:
- Борошно — 240 г
- Кефір — 250 мл
- Сир — 100 гр
- Яйця — 1 шт.
- Цукор — 2 ст.л.
- Сіль — за смаком
- Сода харчова — 0,5 ч.л.
- Олія — 3 ст.л.
- Родзинки — 100 гр.
- Ваніль — 3 гр.
- Мед, сметана, згущене молоко, варення за смаком.
Приготування:
Кефір має бути кімнатної температури.
Яйце розбивають, розколочують додають цукор, сіль і знову розколочують виделкою, щоб вони розчинилися.
У теплий кефір поступово вливають в яєчну суміш, постійно помішуючи.
Додають сир (творог).
Потім треба просіяти борошно в окрему миску.
У рідку суміш кефіру з яйцем і сиром невеликими порціями сиплять борошно і розмішують.
Замісити густе, однорідне тісто (воно має ліниво сповзати з ложки). Якщо тісто рідкувате, можна додати борошна, якщо надто густе – кефіру.
Далі поверх тіста просіяти соду. Ретельно і досить швидко вмішати її в тісто. За бажанням можна додати родзинки, ваніль чи інші добавки.
Дати тісту постояти 10-15 хвилин, щоб почали з’являтися пухирці. Більше тісто не перемішувати, в ложку набирати акуратно скраю.
На добре прогріту сковороду влити олію і викладати столовою ложкою тісто на сковорідку. Обсмажити оладки з обох боків до рум’яного стану.
Готові оладки викладати на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії.
Подавати гарячими зі сметаною, медом, згущеним молоком або улюбленим варенням.