Оладки з сиром на кефірі

Оладки з сиром на кефірі

 Інгредієнти:

  • Борошно — 240 г
  • Кефір — 250 мл
  • Сир — 100 гр
  • Яйця — 1 шт.
  • Цукор — 2 ст.л.
  • Сіль — за смаком
  • Сода харчова — 0,5 ч.л.
  • Олія — 3 ст.л.
  • Родзинки — 100 гр.
  • Ваніль — 3 гр.
  • Мед, сметана, згущене молоко, варення за смаком.

Приготування:

Кефір має бути кімнатної температури.

Яйце розбивають, розколочують додають цукор, сіль і знову розколочують виделкою, щоб вони розчинилися.

У теплий кефір поступово вливають в яєчну суміш, постійно помішуючи.

Додають сир (творог).

Потім треба просіяти борошно в окрему миску.

У рідку суміш кефіру з яйцем і сиром невеликими порціями сиплять борошно і розмішують.

Замісити густе, однорідне тісто (воно має ліниво сповзати з ложки). Якщо тісто рідкувате, можна додати борошна, якщо надто густе – кефіру.

Далі поверх тіста просіяти соду. Ретельно і досить швидко вмішати її в тісто. За бажанням можна додати родзинки, ваніль чи інші добавки.

Дати тісту постояти 10-15 хвилин, щоб почали з’являтися пухирці. Більше тісто не перемішувати, в ложку набирати акуратно скраю.

На добре прогріту сковороду влити олію і викладати столовою ложкою тісто на сковорідку. Обсмажити оладки з обох боків до рум’яного стану.

Готові оладки викладати на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії.

Подавати гарячими зі сметаною, медом, згущеним молоком або улюбленим варенням.

Новини Полтави