Салат із сирого буряка та моркви

Салат із сирого буряка та моркви

Інгредієнти:

  • буряк червоний — 300 грамів;
  • морква —  200 грамів;
  • горіхи волоські — 50 грамів;
  • цибуля — 1 головка;
  • кріп — 1 пучок;
  • соняшникова олія — 2 ст.л;
  • оцет — 2-4 краплини;
  • сіль за смаком.

Приготування:

Буряк столовий червоний, бажано солодкий сорт помити і почистити від шкірки. Натерти на крупній тертці.

Моркву помити і пошкребти від шкірки та натерти на тертці для корейської моркви.

Горіхи волоські побити, видобути з них зерно. Зерно потовкти товкачиком в макітерці до дрібної однорідної маси.

Цибулину почистити, дрібно насікти.

Свіжий кріп промити і посікти.

Всі інгредієнти скласти в одну посуду.

Помастити олією, краще гарбузовою.

Посолити, можна збризнути оцтом для смаку.

Їсти відразу без хліба. Порцію можна зробити досить великою.

Новини Полтави