Інгредієнти:
- буряк червоний — 300 грамів;
- морква — 200 грамів;
- горіхи волоські — 50 грамів;
- цибуля — 1 головка;
- кріп — 1 пучок;
- соняшникова олія — 2 ст.л;
- оцет — 2-4 краплини;
- сіль за смаком.
Приготування:
Буряк столовий червоний, бажано солодкий сорт помити і почистити від шкірки. Натерти на крупній тертці.
Моркву помити і пошкребти від шкірки та натерти на тертці для корейської моркви.
Горіхи волоські побити, видобути з них зерно. Зерно потовкти товкачиком в макітерці до дрібної однорідної маси.
Цибулину почистити, дрібно насікти.
Свіжий кріп промити і посікти.
Всі інгредієнти скласти в одну посуду.
Помастити олією, краще гарбузовою.
Посолити, можна збризнути оцтом для смаку.
Їсти відразу без хліба. Порцію можна зробити досить великою.